Την αλλαγή σκυτάλης στο management της Enel, ανακοίνωσε ο ιταλικός κολοσσός, με τον Flavio Cattaneo να διαδέχεται τον Francesco Starace ως νέος CEO και γενικός διευθυντής της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Enel S.p.A. («Enel» ή «Εταιρεία»), που διορίστηκε από την τακτική Συνέλευση των Μετόχων στις 10 Μαΐου 2023, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά στη Ρώμη υπό την προεδρία του Paolo Scaroni.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Flavio Cattaneo ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε επίσης την υπάρχουσα κατανομή εξουσιών, ορίζοντας τον Πρόεδρο με την εξουσία να εποπτεύει τις ελεγκτικές δραστηριότητες (αν και ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας συνεχίζει να αναφέρεται ιεραρχικά στο Διοικητικό Συμβούλιο), να καθοδηγεί και να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης σχετικά με δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου και να διατηρεί, σε συμφωνία και συντονισμό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, σχέσεις με θεσμικούς φορείς και αρχές. Σύμφωνα με την προηγούμενη κατανομή αρμοδιοτήτων, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο παραχωρήθηκαν όλες οι εξουσίες για τη διοίκηση της Εταιρείας, εκτός από εκείνες που ορίζονται διαφορετικά από τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και από τα καταστατικά ή αυτά που διατηρεί το Διοικητικό Συμβούλιο εντός το εύρος των αρμοδιοτήτων του».

Σημειώνεται πως ο Starace βρισκόταν στο τιμόνι του ενεργειακού κολοσσού από το 2014, με τα επεκτατικά σχέδια της Enel στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας να ανανεώνονται συνεχώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή