Δεν έχει φανεί ακόμα ο αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων σύμφωνα με την εκτίμηση κεντρικών τραπεζιτών που ανήκουν στην Ομάδα των Επτά (G7), δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της  Ιαπωνίας (BOJ), Καζούο Ουέντα, και πρόσθεσε ότι οι κεντρικοί τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής.

«Οι συμμετέχοντες φάνηκε να μοιράζονται την άποψη ότι η επίδραση των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει ακόμη φανεί πλήρως στις οικονομίες και στον πληθωρισμό τους και θα μπορούσε να αρχίσει να αποτυπώνεται περισσότερο στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνς κεντρικός τραπεζίτης στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνάντηση.

G7: Νέος μηχανισμός για τη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

«Πολλοί είπαν ότι ήθελαν να καθοδηγήσουν τη νομισματική πολιτική, έχοντας αυτή την εκτίμηση κατά νου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, ο Ουέντα  είπε στους ομολόγους του της G7 ότι η οικονομία ανακάμπτει, αν και ο πληθωρισμός των καταναλωτών, ο οποίος τώρα βρίσκεται πάνω από το 3%, θα αρχίσει να επιβραδύνεται προς τα μέσα του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2024.

«Eξήγησα στη συνάντηση της G7 ότι η Ιαπωνία διατηρεί εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική για τη βιώσιμη και σταθερή επίτευξη του στόχου της BOJ για πληθωρισμό 2%, είπε.

Ο Ουέντα και ο υπουργός Οικονομικών μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου, καθώς η Ιαπωνία προεδρεύει στη φετινή συνάντηση των οικονομικών ηγετών της G7 στη Νιιγκάτα, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως