Ξαφνική και μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί από την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 και ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το πρώτο του μήνυμα στο Twitter σημειώνοντας πως η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία της Τουρκίας και έστειλε μήνυμα να προστατευθούν οι κάλπες.

Τουρκία: Η χώρα με τα 5 πραξικοπήματα και τα δεκάδες απαγορευμένα κόμματα

«Αγαπητοί συνταξιδιώτες… Δόξα τω Θεώ η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας. Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!».

Έκπληξη ότι ο Ερντογάν έφυγε από την Κωνσταντινούπολη

«Σύμφωνα με την παράδοση ο πρόεδρος Ερντογάν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που γεννήθηκε και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα και στη συνέχεια πηγαίνει σπίτι του για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα», ανέφερε η ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη, Σινέμ Κοσέογλου.

«Μόλις βγουν τα αποτελέσματα γύρω στα μεσάνυχτα, πετάει για την πρωτεύουσα για τις απαιτούμενες ομιλίες», προσέθεσε.

Ωστόσο το γεγονός ότι αφού ψήφισε περίπου στις 15:15 ο Ερντογάν μετέβη στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα για να παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα, ήταν σύμφωνα με την Κοσέογλου μία «έκπληξη για όλους».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα