Θρίαμβο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και προσωπικά του δημάρχου Αντρέας Μποφενσούλτε δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης, στη Γερμανία. Μεγάλες απώλειες καταγράφονται για τους Πράσινους και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), το οποίο χάνει την πρώτη θέση.

Ουκρανία: Ο δρόμος προς ΕΕ και ΝΑΤΟ στο επίκεντρο κοινής δήλωσης Κιέβου-Βερολίνου

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το SPD εξασφαλίζει 29,5%, ενισχύοντας τις δυνάμεις του κατά 3,6 μονάδες από τις εκλογές του 2019. Το CDU, πρώτο κόμμα το 2019 με 26,7%, λαμβάνει σήμερα 25,5% και μένει στη δεύτερη θέση, ενώ οι Πράσινοι υφίστανται σημαντικές απώλειες, καθώς περιορίζονται στο 12,5%, από 17,4% το 2019. Η Αριστερά βρίσκεται στο 10,5% (11,3%), οι λαϊκιστές Θυμωμένοι Πολίτες (BIW) καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο από 2,4% σε 10,5%, αξιοποιώντας τον αποκλεισμό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) από τις εκλογές για τυπικούς λόγους και οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται οριακά πάνω από το εκλογικό όριο, με 5,5% (5,9%).

Το 2019 το CDU παρότι κέρδισε τις εκλογές δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που πέτυχε το SPD, μαζί με τους Πράσινους και την Αριστερά. Ο δήμαρχος ωστόσο είχε αποφύγει προεκλογικά να δεσμευτεί για τη συνέχιση του κυβερνητικού σχήματος, κάτι που έκανε ούτε μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».