Με απότομη βουτιά και κόκκινο ταμπλό υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία.

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε τις συναλλαγές, όταν ο γενικός δείκτης του κατέγραψε πτώση 6,38% ή 306,03 μονάδες στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, που δεν ανέδειξε νικητή και οι εκλογές θα επαναληφθούν σε δύο Κυριακές.

Η εντολή για τη διακοπή των συναλλαγών εκδόθηκε στις 09:55 (ώρα Ελλάδας), αμέσως αφού είχαν αρχίσει την ίδια ώρα οι συναλλαγές που διεξάγονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Οι συναλλαγές επαναλήφθηκαν στις 10:30 (ώρα Ελλάδας).

Ο δείκτης του τραπεζικού τομέα είχε σημειώσει πτώση κατά 9,54% όταν διακόπηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο.

Αυτήν την ώρα ο βασικός δείκτης σημειώνει απώλειες κιντά στο 3,5% και διαμορφώνεται λίγο πάνω από τις 4.635 μονάδες.

Σε χαμηλό δύο μηνών η λίρα

Νωρίτερα, η ισοτιμία της λίρας βρέθηκε κοντά σε χαμηλό δύο μηνών, υποχωρώντας κατά 0,2% στις 19,63 λίρες ανά δολάριο, ενώ οι κρατικές τράπεζες παρενέβησαν για να διατηρήσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία κοντά στα 19,65 ανά δολάριο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το τουρκικό νόμισμα έκλεισε στις 19,58 λίρες ανά δολάριο, ανεβάζοντας τη συνολική πτώση από την αρχή του έτους στο 5%.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αντιμετωπίσει ξανά τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε δεύτερο γύρο στις 28 Μαΐου, καθώς και οι δύο υποψήφιοι δεν κατάφεραν να επιτύχουν το 50% των συνολικών ψήφων που απαιτούνταν. Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας και με καταμετρημένο πάνω από το 98% των κάλπες, το ποσοστό του Ερντογάν έφτανε το 49,3% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 45%. «Εάν αυτά τα αποτελέσματα διατηρηθούν, θα ήταν ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα για τις αγορές», δήλωσε ο Ogeday Topcular, διαχειριστής χρημάτων στη RAM Capital SA. «Θα υπάρχει αστάθεια για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές