Επιλεκτικότητα, αναμονή και μετριοπάθεια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις εντολές να δίνονται με το σταγονόμετρο.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,10% στις 1.121,65 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 84 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές

Χαμηλού ρίσκου οι σημερινές συναλλαγές στο ΧΑ, με πολλούς τίτλους να εμφανίζουν όμως αρκετά μεγάλες διακυμάνσεις, ενδεικτικό της «ρηχότητας» που παρατηρείται σε περιόδους έντονης επιφύλαξης. Με λίγα κεφάλαια άλλωστε, αρκετοί τίτλοι άλλαξαν πρόσημα σήμερα, ενώ το εύρος της διακύμανσης ήταν αρκετά μεγάλο.

Μια εικόνα που δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, είτε αρνητική είτε θετική, που να επηρεάσει τις ισορροπίες ενόψει εκλογών, η αγορά προφανώς και θα ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή πορεία. Άλλωστε, η απροθυμία πολλών να πουλήσουν στα τρέχοντα επίπεδα, την ώρα μάλιστα που οι εκτιμήσεις στο μέτωπο της οικονομίας είναι θετικές, είναι αυτό που συντηρεί την αναμονή, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να αλλάξει τις ισορροπίες.

Πάντως, η ανθεκτικότητα της αγοράς εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης προϊδεάζει, σύμφωνα με τους αναλυτές, για την ανοδική συνέχιση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Άλλωστε, το ΧΑ μπορεί να μην έχει μια επιθετική ανοδική τάση, αλλά η μέχρι τώρα προεκλογική πορεία μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστεί, συντηρώντας τις προσδοκίες για την επόμενη μέρα των εκλογών υψηλά. Η επικρατούσα προσδοκία είναι ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα. Αρνητικό για τις  αγορές, τουλάχιστον.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΥΔΑΠ, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Motor Oil δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, OTE και Εθνική. Από την άλλη, η Autohellas κέρδισε 3,13%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίο. Θετικά έκλεισαν και οι ΕΛΧΑ, Aegean, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών