Νευρικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «αμυνθούν», την ώρα που  οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι παλεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,13% στις 33.257 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,04% στις 4.122 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,13% στις 12.301 μονάδες.

Wall Street: Πώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Shake Shack σημειώνουν άλμα σχεδόν 4%, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Engaged Capital σχεδιάζει αγώνα για τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η Engaged Capital απέκτησε μερίδιο 6,6%.

«Τα καλά νέα κατά την άποψή μας είναι ότι, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά, οι προσπάθειες για την επίλυση της κατάστασης σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους φαίνεται να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο John Stoltzfus, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Oppenheimer Asset Management.

«Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ εντατικές και φάνηκε να υπάρχουν κάποια στοιχεία συμφωνίας», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal το Σάββατο από την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-7.

Η Yellen δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποτυχία μιας συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους θα προκαλούσε “οικονομικό χάος” με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει την 1η Ιουνίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να φιλοξενήσει κορυφαίους βουλευτές του Κογκρέσου την Τρίτη για συνομιλίες σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους.

Πάντως, προβληματισμό ελαφρώς προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να τείνει προς την αύξηση των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι διπλάσιος από τον στόχο. “Μπορεί να χρειαστεί να ανεβάσουμε τα επιτόκια”, δήλωσε ο Bostic όταν αναφέρθηκε στην επιλογή μεταξύ αύξησης ή μείωσης.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι κατά την άποψή του η κεντρική τράπεζα δεν θα “εξετάσει τη μείωση μέχρι και το 2024” και ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης θα ήταν να “περιμένουμε και να δούμε” τα αποτελέσματα της σύσφιξης. Επίσης υπογράμμισε ότι παραμένει ένας ορισμένος κίνδυνος ύφεσης. “Αν πέσουμε σε ύφεση, αυτή δεν θα είναι μακρά ή βαθιά”, κατέληξε ο Bostic.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street