Για δεύτερη φορά προσφεύγει κατά του Υπουργείου Εσωτερικών ο Πρίγκιπας Χάρι, ισχυριζόμενος ότι θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την απόφαση που τον εμποδίζει να πληρώσει για να έχει προσωπική προστασία.

Η απόφαση να μην επιτραπεί στον Δούκα του Σάσεξ να πληρώσει για αστυνομική προστασία ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν παράνομη, ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του, καθώς ξεκίνησαν μια δεύτερη νομική προσφυγή κατά του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του, σύμφωνα με τον Guardian.

Πρίγκιπας Χάρι: Θα του αφαιρεθεί η βίζα λόγω χρήσης ναρκωτικών;

Eπιμένει στο δικαίωμα προστασίας

Σε μια ακροαματική διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο στο Λονδίνο, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν ότι θα πρέπει να του δοθεί το πράσινο φως για να ασκήσει έφεση σχετικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσίων προσώπων (αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως Ravec), σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να πληρώνουν ιδιωτικά για την ασφάλειά τους.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξαν ότι δεν είναι ορθό για «πλούσιους ανθρώπους» να μπορούν να «αγοράζουν» εξειδικευμένη αστυνομική ασφάλεια.

Οι δικηγόροι του δούκα ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση Ravec δεν συνάδει με τον Αστυνομικό Νόμο του 1996, ο οποίος επιτρέπει στον «αρχηγό της αστυνομίας» να παρέχει ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες «με την επιφύλαξη πληρωμής».

Η δεύτερη αγωγή του Χάρι σχετίζεται με μια προηγούμενη απόπειρα αμφισβήτησης της απόφασης ότι δεν θα του παρέχεται πλέον ο ίδιος βαθμός ατομικής προστασίας όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, οι δικηγόροι του τόνισαν ότι το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο « η χορήγηση πληρωμής για προστασία είναι αντίθετη προς το δημόσιο συμφέρον και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία», έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το κοινοβούλιο είχε ρητά επιτρέψει στο παρελθόν την πληρωμή για τέτοιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα