Θέσεις long στις ελληνικές τράπεζες προτείνει η Goldman Sachs επισημαίνοντας ότι ο κλάδος είναι υποτιμήμενος, ενώ η μακροοικονομική προοπτική του είναι ελκυστική σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά στο επίπεδο  αναδυομένων αγορών.

«Οι περισσότερες τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών, ιδίως στην Ευρώπη, εμφανίζονται αρκετά ακριβές, ενώ οι τράπεζες στην Ελλάδα, στην Κολομβία και στο Κατάρ, υποτιμημένες. Συνδυάζοντας όλα αυτά, οι τραπεζικές μετοχές σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Χιλή, Κολομβία, Ταϊλάνδη και Ελλάδα είναι οι πιο ελκυστικές εντός των αναδυόμενων αγορών. Συνιστούμε στους επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις σε αυτές τις μετοχές έναντι του ευρύτερου τομέα των αναδυόμενων αγορών MSCI και τις εταιρείες των βασικών αγαθών.
»Αυτό το trade έχει ήδη υπεραποδώσει από τον Μάρτιο και προβάλλει ελκυστικό σε μεσοπρόθεσμη προοπτική, δεδομένων των αποτιμήσεων. Οι τράπεζες έχουν υπεραποδώσει σε περιόδους όπου το περιβάλλον προσφέρει “carry trades” στα τοπικά νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και το οποίο είναι ένα θέμα που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί το καλοκαίρι», εξηγεί η τράπεζα.

Goldman Sachs: Τα σενάρια των ελληνικών εκλογών και το διακύβευμα

«Ο παγκόσμιος τραπεζικός δείκτης MSCI έχει υποχωρήσει 8% από τον Μάρτιο, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World να σημειώνει άνοδο 2% την ίδια περίοδο και είναι μια σπάνια περίοδος όπου ένας σημαντικός κλάδος υποχωρεί έντονα χωρίς να οδηγήσει την ευρύτερη αγορά χαμηλότερα και για αυτό αναζητάμε τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσα σε αυτήν την υποαπόδοση»

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των επιτοκίων, οι περισσότερες τράπεζες των αναδυόμενων αγορών, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές, έχουν υπεραποδώσει έναντι των κινήσεων των επιτοκίων, όπως καταλήγει η Goldman.«Από μακροοικονομική άποψη, οι τράπεζες είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας στην αγορά των μετοχών και στις κινήσεις των επιτοκίων. Οι πρόσφατες κινήσεις των τραπεζών σε σχέση με τις κινήσεις των ομολόγων και των επιτοκίων σε όρους ROE και P/BV δείχνουν ότι οι περισσότερες τράπεζες των αναπτυγμένων αγορών φαίνονται ακριβές σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές. Οι χορηγήσεις ως προς το ΑΕΠ παρέχουν ένα ισχυρό σήμα για τις μελλοντικές αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών στις αναδυόμενες αγορές. Αν η πιστωτική ανάπτυξη επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, οι τραπεζικές μετοχές με μεγάλα πιστωτικά κενά, είναι πιθανό να υποαποδώσουν»

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, κοιτάζοντας σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, οι τραπεζικοί κλάδοι έχουν αρκετά ευρύ φάσμα μετρήσεων απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE) και P/B.Οι τράπεζες στην Ελλάδα, την Κολομβία και το Κατάρ εμφανίζονται υποτιμημένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις