Βελτιωμένο είναι σήμερα το κλίμα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές συντηρούν τις προσδοκίες τους ότι θα υπάρξει εν τέλει συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στην κυβέρνηση, πριν το αμερικανικό Δημόσιο υποχρεωθεί σε στάση πληρωμών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,30% στις 33.109 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.116 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% στις 12.352 μονάδες.

Νευρικότητα και ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Περιφερειακές τράπεζες

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών ανακάμπτουν σήμερα, βοηθώντας το κλίμα της αγοράς, καθώς η Western Alliance Bancorp ανέφερε βελτίωση των καταθέσεων. Το SPDR S&P Regional Bank ETF σημειώνει άλμα 2%, ενώ η Western Alliance καταγράφει άνοδο 11%.

Στον αντίποδα, η Target υποχωρεί περισσότερο από 2%, μετά την ανακοίνωση των συνολικών λιανικών εσόδων στα 25,32 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία αντιπροσώπευαν ετήσια αύξηση μόλις 1%. Βέβαια, τα έσοδα, μαζί με τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το όριο χρέους

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του προέδρου και των ηγετών του Κογκρέσου την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι υπάρχει πλέον μια «καλύτερη διαδικασία» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι είναι «πιθανό να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν ακύρωσε το δεύτερο σκέλος ενός διεθνούς ταξιδιού για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις.

«Τώρα έχουμε μια δομή για να βρούμε έναν τρόπο να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο Μακάρθι στο CNBC. «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα έχουμε χρεοκοπία. Νομίζω ότι τελικά πείσαμε τον πρόεδρο να συμφωνήσει να διαπραγματευτεί».

«Η συνάντηση της Τρίτης μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ΜακΚάρθι πήγε τόσο καλά όσο θα μπορούσε εύλογα να ελπίζει κανείς», έγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, Άντριου Χόλενχορστ. «Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν μηνιαία μείωση 1,5% τον Απρίλιο και διαμορφώθηκαν στις 1.416.000, σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες. Οι ενάρξεις μειώθηκαν κατά 21,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Επίσης, οι κατασκευές ιδιόκτητων κατοικιών μειώθηκαν κατά 10,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν σε 1.375.000. Παρόλα αυτά, αυξήθηκαν κατά 1,0% σε αντίθεση με τον Απρίλιο του 2022. Οι ολοκληρώσεις μονοκατοικιών μειώθηκαν κατά 6,5% από μήνα σε μήνα και διαμορφώθηκαν στις 971.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street