
«Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια σχέση, αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης», είχε συμβουλέψει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Για όσους ζηλεύουν την πορεία του και θέλουν να ανήκουν στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό πρέπει η περιουσία τους να φτάνει σε 8ψήφια νούμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank, το όριο για να μπει κάποιος στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό ανέρχεται σε 12,4 εκατ. δολάρια.
Κλιματική αλλαγή: Οι πλούσιοι ανεβάζουν τα θερμόμετρα
Σημαντικά χαμηλότερο, αλλά και πάλι υψηλό, είναι το «κατώφλι» για το 1% στην Ελβετία, όπου απαιτούνται 6,6 εκατ. δολάρια και η Αυστραλία, όπου χρειάζονται 5,5 εκατ. δολάρια. Στις ΗΠΑ πάλι και με 5,1 εκατ. δολάρια μπορεί κάποιος να σταθεί δίπλα στον Ουίλιαμ Μπάφετ, τον Τζεφ Μπέζος ή τον Μπιλ Γκέιτς.
Here’s how much you need to make to be in the 1% around the world https://t.co/CGj4fbt0tK
— Bloomberg (@business) May 17, 2023
Πλούσιοι και φτωχοί
Όπως επιβεβαιώνει το Bloomberg, η πανδημία και η αύξηση του κόστους ζωής έχουν διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες. Τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων σε όλο τον κόσμο νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού, ο οποίος τα υποχρεώνει να ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, δηλαδή σε τρόφιμα και στέγαση.
Την ίδια ώρα, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν τη συνολική περιουσία τους σχεδόν κατά 600 δισ. δολάρια τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι CEO της Meta και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, που προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του πριν από μερικούς μήνες κέρδισε τα περισσότερα.
Βασιλιάδες.. σε Ρουμανία και Φιλιππίνες
«Η αυξανόμενη ανισότητα διεθνώς θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μπει στο μικροσκόπιο αυτή η ομάδα, κυρίως με σκέψεις για μεγαλύτερη φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και ακόμα και των εκπομπών ρύπων», σημειώνει η Φλόρα Χάρλει, συνεργάτης ερευνητικής ομάδας της Knight Frank.
Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να σας απονεμηθεί ο τίτλος του πλουσιότερου των πλουσίων ζήστε στη Ρουμανία, όπου κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια αρκούν για να χαρακτηρίζεται κάποιος κροίσος. Αν πάλι… τα αποθεματικά σας μετριούνται σε μερικές χιλιάδες βγάλτε εισιτήριο για τις Φιλιππίνες, όπου με μόλις 57.000 δολάρια μπορείτε να ζήσετε σαν βασιλιάδες!
Πηγή: in.gr


Latest News

Μεγάλο deal ετοιμάζει η Toyota - Πρόταση εξαγοράς της Toyota Industries έναντι 42 δισ.
Η Toyota Industries, η οποία κατασκευάζει ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μίλησε με τον Σι αλλά το Πεκίνο διαψεύδει - «Κλείσαμε 200 εμπορικές συμφωνίες»
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν πολλές εμπορικές συμφωνίες

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Αποπληθωριστικές εως τώρα οι πιέσεις των δασμών στην ΕΕ
Το «γεράκι» της ΕΚΤ, Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ ως προς το ότι οι δασμοί ήταν αποπληθωριστικοί έως τώρα στην ΕΕ

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές