Παράταση για τις 17 Ιουλίου πήρε η κατάθεση προσφορών για το έργο δημιουργίας Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα (στο εργοστάσιο της πρώην ΧΡΩΠΕΙ), όπως ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών του ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ Σ.Δ.Ι.Τ.» σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.4413/2016 (Α’ 148) και 3389/2005 (Α’ 232) πήρε παράταση έως τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Η αρχική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με τον τελευταίο διαγωνισμό, εξέπνεε σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου.

ΧΡΩΠΕΙ: Από τα χρώματα και το «αλγκόν»… στην πρώτη «Πολιτεία Καινοτομίας»

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αθήνα (ΧΡΩΠΕΙ), στα πρότυπα των Κέντρων Καινοτομίας (Innovation District). Θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (Startups) και Startup Incubator/Accelerators, φιλοξενούνται και συνεργάζονται, ενισχύοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το ακίνητο καταλαμβάνει συνολική εδαφική έκταση 17.893 τ.μ., στην οποία περιλαμβάνεται βιομηχανικό συγκρότημα διατηρητέων κτηρίων. Επίσης, υπολογίζεται να αναπτυχθούν 35.700 τ.μ., όπου στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις υπολογίζεται πως θα απασχολούνται περισσότεροι από 2.400 εργαζόμενοι καθώς θα φιλοξενηθούν τμήματα R&D μεγάλων επιχειρήσεων, Start Ups, Spin Offs, Incubators, Accelerators και Ερευνητικά Κέντρα. Το ακίνητο περιήλθε στη χρήση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Δεκέμβριο του 2019.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας με μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αυτό σημαίνει πως ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης που θα προκύψει θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση του έργου. Δεν προβλέπεται συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση, ενώ στην προκήρυξη αναφέρεται η πρόθεση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η σχετική διϋπουργική απόφαση εκδόθηκε τον Απρίλιο 2020.

Η καταβολή της Δημόσιας Χρηματοδοτικής Συμβολής, με βάση το τελευταίο τεύχος της πρόσκλησης είναι μέγιστου ύψους προϋπολογισμού 18.750.000 ευρώ ενώ η εκτιμωμένη αξία της Σύμβασης Σύμπραξης σε καθαρή παρούσα αξία ανέρχεται στο ποσό των 280.100.00 ευρώ προ ΦΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις