Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ισορροπεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας το ίδιο με χτες μοτίβο της περιχαράκωσης στα επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 1.134,94 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Και μόνο η «θέα» του τζίρου μαρτυρά τη στάση αναμονής που ακολουθεί η αγορά, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Τα σενάρια άλλωστε περί του αποτελέσματος είναι αποκρυσταλλωμένα πλέον, με την αγορά να περιμένει ποιο θα επιβεβαιωθεί. Θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ή θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

Έτσι, οι τελευταίες συνεδριάσεις δεν προσθέτουν κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, μια ανάλυση που θέλει το ανοδικό σενάριο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες. Το αρνητικό όμως σενάριο εξακολουθεί να έχει κάποιες πιθανότητες. Και αυτό είναι να επέλθει σύγχυση στα (χαμηλότερα) ποσοστά της προσεχούς Κυριακής, που α) δεν θα δίνει καθαρή εικόνα ούτε στη δεύτερη Κυριακή ή β) ακόμα χειρότερα, να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα υπόλοιπα κόμματα με κάποιον ιδιόρρυθμο συνασπισμό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, ΟΛΠ, Λάμδα, Coca Cola, Τιτάν και ΔΕΗ. Σε θετικά όμως εδάφη είναι οι Σαράντης, Autohellas, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών