Εντός του γνώριμου εύρους των τελευταίων ημερών κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν δείχνει διαθέσεις να αλλάξει επίπεδο, τουλάχιστον πριν μάθει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 1.139,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, η προεκλογική περίοδος έχει επηρεάσει την αγορά μόνο στο μέτωπο της ανάληψης μικρότερου ρίσκου και όχι στη διατήρηση της ανοδικής τάσης, όσο και αν αυτή επιβεβαιώνεται με αργούς ρυθμούς καθημερινά. Δηλαδή στο δίμηνο που συνήθως είναι και η επίμαχη περίοδος αποκάλυψης των επενδυτικών διαθέσεων λίγο πριν τις εκλογές, το ΧΑ έχει θετικό απολογισμό, καθώς έχει καλύψει σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος από τις ανησυχίες που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου.

Και όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, μπορεί η εικόνα να ήταν ακόμη πιο θετική, εάν δεν υπήρχε το σενάριο των δεύτερων εκλογών, οι οποίες θα καθυστερήσουν φυσικά και τον σχηματισμό της επόμενης σταθερής κυβέρνησης. Έτσι, όσο πλησιάζουμε στην πρώτη αναμέτρηση, τόσο η αγωνία κορυφώνεται, καθώς τα στοιχήματα είναι πολλά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΥΔΑΠ κα Σαράντης ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Jumbo. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Βιοχάλκο, Coca Cola, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών