Τα πορτοφόλια των καταναλωτών συμπιέζονται ασφυκτικά στις συμπληγάδες των υψηλών τιμών στα τρόφιμα, εκτιμούν οι διοικούντες της Walmart, αξιολογώντας την κατάσταση με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

«Αν κοιτάξουμε απλώς τους αριθμούς, βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά επειδή είχαμε υψηλότερες τιμές πέρυσι σε σχέση με φέτος. Αλλά εάν είστε καταναλωτής που πρόκειται να αγοράσει ένα καλάθι με είδη παντοπωλείου, οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές», δήλωσε ο John Rainey, CFO της Walmart, λίγο μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του κολοσσού λιανικού εμπορίου.

Ο Rainey υποστήριξε ότι οι πελάτες είναι πιο διακριτικοί με τις αγορές τους λόγω της ακρίβειας, και δυσκολεύονται να προβούν σε ακριβότερες αγορές, από ηλεκτρονικά είδη ή ρούχα μέχρι τηλεοράσεις και σπίτια.

Αύξηση τιμών κατά 20%

Ειδικότερα ο κλάδος των τροφίμων έχει καταγράψει αύξηση τιμών κατά 20% μέσα σε δύο χρόνια.

«Νομίζω ότι ο επίμονος πληθωρισμός στα είδη παντοπωλείου και σε αναλώσιμα είδη είναι το μεγαλύτερο ζήτημα», είπε στους αναλυτές.

Η Walmart βλέπει να συνεχίζεται η τάση προηγούμενων τριμήνων, όπου περισσότερα υψηλότερα έσοδα και νεότεροι αγοραστές ψωνίζουν από αλυσίδες καταστημάτων χαμηλού κόστους. Η εταιρεία κερδίζει σταθερά μερίδιο αγοράς στον τομέα των παντοπωλείων της, καθώς οι καταναλωτές στοχεύουν να περιορίσουν τα έξοδά τους.

«Βλέπουμε μειώσεις όσον αφορά την αγορά φθηνότερων κρεάτων, ή αντί να αγοράζουν ένα πακέτο των 12 συσκευασιών, να αγοράζουν ένα πακέτο των 6», είπε ο Rainey.

Ο CFO της Walmart επισήμανε ότι η αυξημένη χρήση πίστωσης για την αγορά αγαθών είναι άλλο ένα σημάδι άγχους για τους αγοραστές. «Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε τύπο οικονομικού περιβάλλοντος», εξήγησε.

Οι καθαρές πωλήσεις της Walmart το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 7,6% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 152,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων μετριάστηκε καθώς προχωρούσε το τρίμηνο. Όσον αφορά στη μετοχή της, την Πέμπτη  αυξήθηκε κατά 1.5%, ενώ σε ετήσια βάση έχει σημειώσει άνοδο άνω του 7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή