Σε πλάγια γραμμή, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται τις τελευταίες προσαρμογές πριν τις εκλογές της Κυριακής. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,03% στις 1.130,51 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ λόγω πακέτων κυρίως στον ΟΤΕ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικό το κλίμα

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΧΑ τηρεί στάση αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή, με τις κινήσεις να είναι πολύ προσεκτικές καθώς όπως έδειξαν και οι χθεσινές εξελίξεις οι ισορροπίες μπορεί να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Βέβαια, η “βεντάλια” των συνδυασμών της επόμενης ημέρας είναι μεγάλη, επομένως οι κινήσεις πάντα γίνονται με γνώμονα την προστασία σε περίπτωση κυβερνητικών αναταράξεων.

Πάντως, σήμερα αναμένεται και η λήξη των παραγώγων σε μετοχές και δικαιώματα και ίσως δοθεί κάποια εικόνα για το πως βλέπουν αρκετοί επενδυτές την επόμενη ημέρα στην αγορά. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο η αγορά να τηρήσει και εκεί τη στρατηγική της αναμονής και της άμυνας, καθώς το επόμενο δίμηνο αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον στο πολιτικό μέτωπο.

Σε επίπεδο τίτλων, θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Autohellas, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς Alpha Bank, ΟΤΕ, Λάμδα και Coca Cola, ενώ αρνητικά οι Eurobank, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Σαράντης, Motor Oil, Aegean, Εθνική, Τιτάν, Jumbo και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών