Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 βρέθηκε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί της εβδομάδας, καθώς επωφελείται από την υποστηρικτική νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αγορές της Ασίας σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο σήμερα, καθώς υπάρχουν ελπίδες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους έως την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,86%, διατηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 και ο Topix σκαρφάλωσε 0,33%- καταγράφοντας την έκτη ανοδική συνεδρίαση στη σειρά.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,43%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,56% και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,27%.

Η Κίνα

Εν τω μεταξύ, οι αγορές της ευρύτερης Κίνας διαφοροποιήθηκαν της τάσης. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,49% και ο Shanghai Composite διολίσθησε κατά 0,44% στην ηπειρωτική Κίνα. Ο Shenzhen Component έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πυρήνας του πληθωρισμού της Ιαπωνίας αυξήθηκε σε εθνικό επίπεδο κατά 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η μέτρηση αυξήθηκε  σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε διαμορφωθεί στο 3,1%. Ο συνολικός πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης από 3,2% τον Μάρτιο σε 3,5% τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές