Εκκληση για πώληση αμερικανικών μετοχών επανέλαβε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Corp. Michael Hartnett, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη σχηματίζουν φούσκα και οι αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve ενδέχεται να μην έχουν τελειώσει, με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων να ενέχει κινδύνους.

Ο Χάρτνετ, ο οποίος προέβλεψε σωστά πέρυσι ότι οι φόβοι για την ύφεση θα πυροδοτούσαν sell-off, συνέστησε την πώληση μετοχών όταν ο S&P 500 φτάσει στις 4.200 – το τρέχον επίπεδο του δείκτη.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτοξεύσει τον S&P 500 – Τι «βλέπει» η Goldman Sachs

Εάν η Fed «λανθασμένα» σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα «αντιδράσουν» αυξάνοντας πάνω από 4%, «και αν συμβεί αυτό, σίγουρα δεν έχουμε δει την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Hartnett. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε περίπου στο 3,6% την Παρασκευή, έχοντας σημειώσει άνοδο την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της συζήτησης για το ανώτατο όριο του χρέους.

Η φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης

Η BofA είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη προς το παρόν είναι μια «μικρή φούσκα», σημειώνοντας ότι στο παρελθόν οι φούσκες ξεκινούσαν πάντα με «εύκολο χρήμα» και τελείωναν με αυξήσεις επιτοκίων. Επικαλέστηκαν το μάθημα του 1999, όταν ένα ράλι στις μετοχές του Διαδικτύου και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία προκάλεσαν την επανεκκίνηση της νομισματικής σύσφιξης στη Fed και η φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας έσκασε εννέα μήνες αργότερα.

Το αρνητικό σενάριο για τους επόμενους 12 μήνες είναι το επιτόκιο της Fed να αυξηθεί στο 6% αντί να υποχωρήσει στο 3%, δεδομένου ότι η αγορά αναμένει μειώσεις επιτοκίων.

Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν την Πέμπτη, καθώς η αισιοδοξία για τα βήματα για την επίλυση του ζητήματος για το ανώτατο όριο χρέους της Ουάσιγκτον αντιστάθμισε τις ανησυχίες ότι η Fed ενδέχεται να μην αναστείλει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Ο Nasdaq 100 εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Ο δείκτης τεχνολογίας αυξήθηκε κατά 26% φέτος, μια από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των παγκόσμιων δεικτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI