Την εξαγορά της εταιρείας Τσαλαπατάνης ανακοίνωσε η Ικτίνος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αντίτιμο ανήλθε στο 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 99% της εταιρείας.

Ικτίνος Ελλάς: Στα 2,9 εκατ. ευρώ τα EBITDA το εννεάμηνο του 2022

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τσαλαπατάνης διαθέτει δύο λατομεία συνολικής έκτασης 195 στρεμμάτων στον δήμο Νέστου του νομού Καβάλας.

Για τα δύο αυτά λατομεία, η Ικτίνος είχε την αποκλειστική εκμετάλλευση για 13 χρόνια. Όπως αναφέρει η εταιρεία η εκμετάλλευση των δύο αυτών λατομείων είχαν σημαντική συμβολή στον κύκλο εργασιών της εισηγμένης, συνεισφέροντας 4 εκατ. ευρώ ποσό που μεταφράζεται στο 13% του τζίρου της Ικτίνος.
Επιπλέον, η Τσαλαπατάνης έχει υποβάλει δύο αιτήσεις για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων, επίσης στον δήμο Νέστου του νομού Καβάλας.

«Τα λατομεία αυτά αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγική δυνατότητά της, με αύξηση κατά 13.000 τόνους στο αμέσως προσεχές διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει  προς το επενδυτικό κοινό ότι προέβη στην εξαγορά του 99% της εταιρείας ΕΜ.ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 1.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. είχε για 13 χρόνια την αποκλειστική εκμετάλλευση των δύο λατομείων της ΕΜ.ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. συνολικής έκτασης 195 στρεμμάτων, στο δήμο Νέστου του νομού Καβάλας, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στον κύκλο εργασιών της, κατά 4 εκατ. και σε ποσοστό 13%.  Η εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. προχώρησε στην εξαγορά της ΕΜ.ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. για λειτουργικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς.

Η εταιρία ΕΜ.ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. διαθέτει τα μισθωτικά δικαιώματα επί δημόσιων λατομικών χώρων και έχει στην ιδιοκτησία της δύο λατομεία συνολικής έκτασης 195 στρεμμάτων. Επιπλέον, έχει υποβάλλει δύο αιτήσεις για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων, συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων, στο δήμο Νέστου του νομού Καβάλας. Τα λατομεία αυτά αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., με αύξηση κατά 13.000 τόνους στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις