Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, μπορεί να σας στοιχίσει όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή τα ενοίκια ενός έτους….

Πρόσφατα κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο και για μόλις μία μπάλα θα πρέπει να πληρώσετε 6.696 δολάρια.

Αυτή η παγωμένη απόλαυση που σπάει τα ρεκόρ, είναι ένα παγωτό υψηλής ποιότητας που ονομάζεται Byakuya , και παρασκευάζεται από την ιαπωνική Cellato.

Είναι αρωματισμένο με λευκή τρούφα, Parmigiano Reggiano και ένα απόσταγμα του ιαπωνικού ποτού σάκε.

Το χρυσό σάντουιτς που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες – Κοστίζει 214 δολάρια

Πρόταση σερβιρίσματος

Η Cellato περιγράφει το Byakuya ως ένα «πλούσιο και ώριμο gelato» με «ένα αισθησιακό και μοναδικό άρωμα», χάρη σε αυτά τα πολύπλοκα, γευστικά συστατικά.

Σερβίρεται με περισσότερη λευκή τρούφα, τυρί και μερικά βρώσιμα φύλλα χρυσού.

Το ακριβό επιδόρπιο συνοδεύεται επίσης από ένα λάδι λευκής τρούφας που προορίζεται να χυθεί πάνω από το gelato. Επίσης, σύμφωνα με την Cellato πρέπει να το φάτε με ένα ειδικό χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο με τις ίδιες τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ναών και ιερών κειμηλίων.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να εξελιχθούμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση. Η κατάκτηση ενός τίτλου στα ρεκόρ Γκίνες έκανε την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της Cellato.

Η λευκή τρούφα είναι ο κύριος ένοχος για την αστρονομική τιμή. Η Cellato είπε ότι προμηθεύτηκε σπάνιες λευκές τρούφες Phantom από την Άλμπα της Ιταλίας, οι οποίες «πωλήθηκαν στην υψηλότερη τιμή από ποτέ».

Σύμφωνα με το Guinness, αυτές οι ειδικές τρούφες κοστολογούνται στα δύο εκατομμύρια γιεν, που ισοδυναμεί με περίπου 15.192 δολάρια, ανά κιλό.

Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσετε σχεδόν 7.000 $ για ένα επιδόρπιο, η Cellato συνιστά να ρίξετε το λάδι λευκής τρούφας πάνω από το gelato και να ανακατέψετε μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό για να τοποθετήσετε ένα κουτάλι.

Το παγωτό του Αγίου Βαλεντίνου

Αν και το παγωτό Byakuya κατέχει πλέον το στέμμα ως το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, ένα διάσημο εστιατόριο της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε ένα παγωμένο επιδόρπιο με ακόμη πιο εξωφρενικές τιμές νωρίτερα φέτος ως προσφορά περιορισμένης έκδοσης για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό το επιδόρπιο από το Serendipity3 ήρθε με την υπογραφή του εστιατορίου Frrrozen Hot Chocolate, βρώσιμο χρυσό, χρυσά καλαμάκια, βρώσιμα διαμάντια και ένα δαχτυλίδι από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια, όλα στην αστρονομική τιμή των 250.000 $.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus