Η συνολική οικονομική αξία του παραγωγικού αποτελέσματος της κινεζικής βιομηχανίας δορυφορικής ναυσιπλοΐας και προσφοράς υπηρεσιών με συστήματα γεωεντοπισμού καταγράφηκε στα 500,7 δισεκατομμύρια γουάν (65,91 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση 6,76%, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας λευκής βίβλου τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το Πεκίνο.

Το δορυφορικό σύστημα γεωεντοπισμού (GNSS) και η Ένωση Προσφοράς Υπηρεσιών Γεωεντοπισμού της Κίνας (LBS) παρουσίασαν τη λευκή βίβλο της φετινής χρονιάς για τον αναφερόμενο τομέα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Cyber-όπλα κατά «εχθρικών» δορυφόρων κατασκευάζει η Κίνα – Το απόρρητο έγγραφο της CIA

Η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει 13.000 δορυφόρους

Πριν από ένα μήνα έγινε γνωστό πως το Πεκίνο σχεδιάζει να εκτοξεύσει και να θέσει σε τροχιά 13.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά για την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός τεράστιου δορυφορικού δικτύου σε τροχιά κοντά στη Γη με την κωδική ονομασία «GW» και περιλαμβάνει 12.992 δορυφόρους που ανήκουν στην China Satellite Network Group Co. Το πρόγραμμα θα διευθύνεται από επιστημονική του  Κινεζικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Μηχανικών Διαστήματος.

Οι δορυφόροι αυτοί είναι πιθανό να αρχίσουν να εκτοξεύονται  γρήγορα για να μην προλάβει η εταιρία SpaceX του Μασκ να μονοπωλήσει «τα συστήματα χαμηλής τροχιάς», σύμφωνα με διαστημικούς επιστήμονες από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Πεκίνου.

Το κινεζικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε τη στιγμή που ο Ιλον Μασκ προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αποκαταστήσει τον διάλογο με τις κινεζικές αρχές, ζητώντας συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό Λι Ξιανγκ, πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος στη Σαγκάη, όπου η Tesla ξεκίνησε την κινεζική της περιπέτεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή