Οι γαλλικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα παρατείνουν κατά τρεις μήνες τις προσπάθειές τους όσον αφορά στη συγκράτηση των τιμών ή και τη μείωσή τους σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα για ορισμένα βασικά είδη διατροφής. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ με φόντο τον υψηλό πληθωρισμό ο οποίος συνεχίζει να επιβαρύνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Η τρίμηνη καμπάνια, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου και ονομάστηκε «τρίμηνο κατά του πληθωρισμού», επρόκειτο να λήξει τον επόμενο μήνα. Ο γάλλος υπουργός είχε δηλώσει ωστόσο ότι θα παραταθεί, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ακρίβεια: Το 16% των Γάλλων δεν χορταίνει την πείνα του

«[Η καμπάνια] διαρκεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, προφανώς θα την παρατείνουμε για ένα ακόμη τρίμηνο, γιατί το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και δεδομένου ότι οι τιμές δεν θα πέσουν αμέσως, οι εταιρίες λιανικής πρέπει να δεσμευτούν για αυτό το καλοκαίρι», είπε στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής.

Αιτία το ενεργειακό κόστος

Οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους που αποτέλεσε τον κύριο μοχλό του πληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι οι βιομηχανίες τροφίμων συμφώνησαν επίσης να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα σούπερ μάρκετ αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές, μετά την πίεση της κυβέρνησης.

Η καμπάνια προβλεπόταν ότι θα συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ