Έντονη νευρικότητα και μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 7.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,14% στις 16.252 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 7.482 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Ryanair κερδίζει 1%, καθώς κατέγραψε κέρδη σχεδόν ρεκόρ στο έτος έως το τέλος Μαρτίου, με την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία να δηλώνει ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι τα κέρδη θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, με τη θερινή ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η μετοχή της NatWest Group σημειώνει άνοδο 0,7% αφού η βρετανική τράπεζα που υποστηρίζεται από το κράτος ανακοίνωσε σχέδια για την εξαγορά μετοχών της αξίας 1,3 δισ. λιρών, μειώνοντας το ποσοστό της κυβέρνησης στο 38,69% από περίπου 31,4%.

Τα βλέμματα στις ΗΠΑ

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, καθώς η χώρα πλησιάζει σε πιθανή χρεοκοπία, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι να έχουν προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν “δύσκολες επιλογές” σχετικά με το ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους και επιβεβαίωσε την προειδοποίησή της ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν ήδη από την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες