Στο σημερινό ράλι των ελληνικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρεται με δημοσίευμά του η οικονομική ιστοσελίδα marketwatch.com, «μετά την απροσδόκητα εύκολη νίκη του κυβερνώντος κόμματος», όπως σημειώνει.

Ο Γενικός Δείκτης εκτινάχθηκε έως το 7%, μετά τη συντριπτική νίκη του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι το εισηγμένο στις ΗΠΑ Global X MSCI Greece ETF  καταγράφει άνοδο 6% προ-συνεδριακά.

Στη συνέχεια του άρθρου ο συντάκτης του γράφει ότι η Νέα Δημοκρατία επικράτησε του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερες από 20 ποσοστιαίες μονάδες. «Ακόμα κι έτσι, δεν φαίνεται ότι θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, αν και το νικητήριο κόμμα σύμφωνα με τους ελληνικούς κανόνες λαμβάνει μπόνους έδρες σε δεύτερες εκλογές, οι οποίες είναι πιθανό να διεξαχθούν είτε στα τέλη Ιουνίου είτε στις αρχές Ιουλίου».

Το Marketwatch επισημαίνει ότι η νίκη της ΝΔ ήταν απροσδόκητα μεγάλη μετά από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 20 μονάδες βάσης στο 3,81%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα -ο προϋπολογισμός μείον το κόστος των τόκων- πέρυσι.

Το άρθρο υπενθυμίζει επίσης, ότι χάρη στην οικονομική βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα, η μέση σταθμισμένη διάρκεια του ελληνικού χρέους είναι στα 17,5 χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθιστώντας το λιγότερο επιρρεπές στην αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με άλλες χώρες.

Καταλήγοντας, το Marketwatch αναφέρει ότι σύμφωνα με τη Goldman Sachs, ο λόγος του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών