Απορρίφθηκε την Τετάρτη το αίτημα του πρώην στελέχους της JPMorgan, Τζες Στάλεϊ, να ακυρώσει μια αγωγή της τράπεζας που επιδιώκει να τον θεωρήσει νομικά υπεύθυνο για σεξουαλική διακίνηση νεαρών γυναικών και κοριτσιών από τον πρώην πελάτη της JPMorgan, Tζέφρι Επστάϊν  .

Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Μανχάταν ήρθε δύο ημέρες πριν ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, προγραμματιστεί να καταθέσει  έπειτα από μήνυση της κυβέρνησης των Παρθένων Νήσων κατά της τράπεζας για τη σχέση της με τον εκλιπόντα Επστάϊν, σύμφωνα με το CNBC.

Μπιλ Γκέιτς: Όταν ο ιδρυτής της Microsoft εκβιάστηκε από τον Επστάιν

Οι Παρθένοι Νήσοι ισχυρίζονται στη μήνυση, που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο, ότι η JPMorgan διευκόλυνε και επωφελήθηκε οικονομικά από τη διακίνηση νεαρών γυναικών από τον Επστάϊν στο ιδιωτικό του νησί στην αμερικανική επικράτεια για να κακοποιηθούν από αυτόν και άλλουςί. Ο Επστάϊν ήταν επί μακρόν πελάτης της τράπεζας μέχρι το 2013.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην αντεπίθεση εναντίον της JPMorgan Chase πέρασε τον Απρίλιο ο Τζες Στάλεϊ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας, που ήταν φίλος με τον εκλιπόντα καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάϊν .

Μιλώντας ενώπιον δικαστηρίου, ο Στάλεϊ κάλεσε την έδρα να απορρίψει την αγωγή της τράπεζας εναντίον του, κατηγορώντας την JPMorgan ότι αποσείει την ευθύνη για τις δικές της αποτυχίες κατά τη συνεργασία της με τον Επστάϊν.

Σε μια κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο Τζες Στάλεϊ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα δεν είχε βιώσιμες αξιώσεις εναντίον του σχετικά με τη σχέση με τον Επστάιν, πελάτη της από το 1998 έως το 2013, και δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί εύλογα ότι ο Στάλεϊ ήταν αποκλειστικά υπαίτιος για τη σχέση αυτή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ισχυρισμοί που να τον θέλουν να παρείχε υπηρεσίες στην JPMorgan οι οποίες να αποτελούσαν «αιμοδοσία» της σεξουαλικής διακίνησης νεαρών γυναικών και κοριτσιών από τον  ή ότι είδε ύποπτη δραστηριότητα στους λογαριασμούς.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η τράπεζα δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τον Στάλεϊ ως ασπίδα των δημοσίων σχέσεών της, προβάλλοντας ισχυρισμούς που στερούνται οποιασδήποτε νομικής (ή πραγματικής) βάσης», δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στον εαυτό του.

Τι προσδοκά η JPMorgan

Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη θέλει ο Στάλεϊ, ο οποίος πέρασε έξι χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος της Barclays μετά την αποχώρησή του από την JPMorgan, να χάσει αποζημίωση οκτώ ετών ώστε να καλύψει τις απώλειές της από δύο αγωγές σε βάρος της που αφορούν τη συνεργασία της με τον Επστάϊν .

Η μία αγωγή κατατέθηκε από γυναίκες που κατηγόρησαν την τράπεζα για συνέργεια στη σεξουαλική τους κακοποίηση. Η άλλη κατατέθηκε από τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, όπου  Επστάϊν είχε ιδιωτικό νησί. Και οι δύο ζητούν χρηματική αποζημίωση.

Η JPMorgan έχει κατηγορηθεί ότι μετέφερε επανειλημμένα μετρητά για να πληρώσει τα θύματα του Επστάιν, αγνόησε πολλές προειδοποιήσεις να διακόψει τους δεσμούς μαζί του και συνεργάστηκε με τον Επστάϊν ακόμη και αφού σταμάτησε να τον έχει πελάτη.

Οι αγωγές κατά της JPMorgan, καθώς και η αγωγή της τράπεζας κατά του Στάλεϊ, έχουν προγραμματιστεί να εκδικαστούν στις 23 Οκτωβρίου ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Jed Rakoff στο Μανχάταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή