Τη στρατηγική της συνεργασία με την Recycom, την πρώτη ελληνική εταιρία ολοκληρωμένης διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, ανακοίνωσε σήμερα η NeoTextile, πρωτοπόρος εταιρεία στην ανακύκλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και νέο μέλος της Polygreen.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων, το οποίο θα καλύπτει όλο τον Ελλαδικό χώρο. Με όραμα τον περιορισμό  του αρνητικού αποτυπώματος που αφήνει ο τρόπος λειτουργίας της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας τις υπηρεσίες και την εμπειρία τους, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στροφή στο second hand κάνουν Millenials και GenZ-ers

Το εκτεταμένο δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων που έχει αναπτύξει από το 2012 η Recycom και οι υπηρεσίες διαλογής, επεξεργασίας και ανακύκλωσής της Neotextile, θα δώσουν λύσεις κυκλικής οικονομίας που θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων ένδυσης που καταλήγουν κάθε χρόνο στις χωματερές.

Η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neotextile, Ζωή Δημητράκου-Πολυχρονοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική αυτή συνεργασία σηματοδοτεί τη δημιουργία υποδομών ολιστικής διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων στη χώρα μας, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από το συγκεκριμένο ρεύμα  που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ρύπανσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως».

Με τη σειρά του  ο Βαγγέλης Αράπης, ιδιοκτήτης και διαχειριστής της Recycom, δήλωσε πως «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία, η οποία θα αποτελέσει πρωτοποριακό αλλά και σημαντικό βήμα στη διαχείριση και την επεξεργασία των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ελλάδα»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις