Το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης δεν ήταν η ούτως ή άλλως θετική απόδοση (σε ποσοστό). Ήταν η ποιότητα της κίνησης.

Κάτι που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το πόσο συμπαγές είναι το ταμπλό το τελευτάιο εξάμηνο.

Τούτο δε λογίζεται από δύο μεταβλητές, αφορούσες αφενός στην εξαιρετική επιμέρους συμπεριφορά των τίτλων, αφετέρου στις υψηλές προσδοκίες για το μεσοπρόθεσμο, λαμβάνοντας υπόψη την ειδησεογραφία.

Ό, τι και να ειπωθεί είναι λίγο, και όχι τόσο αναλύοντας τα στατιστικά, αλλά εξετάζοντας τη διάχυση σε πλείονες τίτλους, κάτι που από μόνο του εξασφαλίζει την υγεία της ανόδου.

Και η οποία άνοδος έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί, με πρώτο στοχο την περιοχή των 1250 μονάδων του ΓΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και λήξη της κίνησης.

Η πρώτη στήριξη δείχνει λογική στις 1182.

Και είναι κοινός τόπος ότι τέτοιες περίοδοι είναι εκείνες που δίνουν και τα περισσότερα κέρδη ιστορικά, καθώς συνηθίζεται να ρευστοποιούν γρήγορα οι “βραχυπρόθεσμοι” για κατοχύρωση κερδών, και να αφήνουν το ταμπλό γυμνό να συνεχίσει την πορεία του ανενόχλητο.

Εξάλλου, και σε επίπεδο χρηματοοικονομικών, είμαστε κοινωνοί απίστευτα αισιόδοξων αποτελεσμάτων για το μεγαλύτερο μέρος των εισηγμένων, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο και από τους ξένουςθεσμικούς, όταν θα ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να αγοράσουν ελληνικές μετοχές.

Με υπομονή και καλή σπουδή της διαχείρισης του εκάστοτε χαρτοφυλακίου, επιτυγχάνονται κέρδη, τουλάχιστον όταν η αγορά είναι τόσο καλή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ο Αντικριστής |

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα λόγια είναι περιττά για τη συμπεριφορά των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αμβλύνει θεαματικά τους επενδυτικούς κινδύνους για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Το ταμπλό είναι μπετό λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Κι ας μην είδαμε ακόμα τα νέα υψηλά 8ετίας
ο Αντικριστής |

Το ταμπλό είναι μπετό λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Κι ας μην είδαμε ακόμα τα νέα υψηλά 8ετίας

Η ανθεκτικότητα των μετοχών εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης προϊδεάζει για την ανοδική συνέχιση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η κατοχύρωση των 1115 μονάδων του Γενικού Δείκτη σε εβδομαδιαίο κλείσιμο είναι σημαντική.