Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανών για το όριο χρέους, ενώ πλέον ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Δεν ακολούθησε την ασιατική άνοδο η Κίνα

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1% στις 33.093 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,30% στις 4.205 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,19% στις 12.975 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Marvell Technology σημείωσε άνοδο 29%, αφού ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους της ήταν καλύτερο του αναμενομένου. Η Marvell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 31 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 29 σεντς, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ανέφερε έσοδα ύψους 1,32 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν 1,3 δισ. δολάρια.

Αισιοδοξία για το χρέος

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy αποχώρησε από το Καπιτώλιο το βράδυ της Πέμπτης λέγοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία. Ωστόσο, πηγές δήλωσαν στο CNBC ότι ο Λευκός Οίκος και ο McCarthy βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που θα αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ για δύο χρόνια.Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αθετήσουν το χρέος τους ήδη από την 1η Ιουνίου, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους. Επίσης, εκείνο στο οποίο φαίνεται να συναινούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, είναι ότι πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν σε στάση πληρωμών, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.Πάντως, οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην αγορά αυτή την εβδομάδα. Ο S&P 500 ανέστρεψε τις απώλειες και έκλεισε με κέρδη 0,3% αυτήν την εβδομάδα μέχρι σήμερα, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει με τα κέρδη του 2,5%. Από την άλλη, ο Dow Jones έχασε 1%.«Με την αγορά να ικανοποιείται με την ανακοίνωση κερδών και την καθοδήγηση της Nvidia, καθώς και με μια θετική έκθεση από την εμβληματική Best Buy της Main Street, οι τίτλοι που συνδέονται με την επίλυση του ανώτατου ορίου χρέους θα μπορούσαν τελικά να βοηθήσουν στην άνοδο της αγοράς», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Tα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις πιέσεις στις τιμές, αυξήθηκε κατά 0,4% τον περασμένο μήνα και κατά 4,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street