Τα καύσιμα της ανόδου αξιοποιεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας για δεύτερη ημέρα ότι έχει κατακτήσει τις 1.200 μονάδες και οδεύει στους επόμενους στόχους του.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,22% στις 1.217,12 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν δείχνει κάποια σημάδια κόπωσης μετά από μια εβδομάδα που έχει προσθέσει πάνω από 80 μονάδες και έχει δει τον τζίρο της να εκτοξεύεται σε επίπεδα που είχε ξεχάσει η εγχώρια κοινότητα. Η πρώτη μετεκλογική εβδομάδα κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ οι ερχόμενες κάλπες δεν φαίνεται να φοβίζουν την αγορά, η οποία περιμένει να επιστρέψει η χώρα στη συνήθη κυβερνητική συνέχεια, η οποία και θα φέρει πιο κοντά τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.

Αν και τρέφονται κάποιες ελπίδες να δούμε κάποια έκπληξη στις 9 Ιουνίου από τη Fitch, οι αναλυτές θεωρούν ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, δεδομένων των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Επομένως, οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες είναι οι αξιολογήσεις στις 20 Οκτωβρίου από την S&P ή την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch, με την αγορά να έχει πλέον ένα τετράμηνο μπροστά της ώστε να ετοιμαστεί για την σχεδόν βέβαιη είσοδο θεσμικών που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εισέλθουν λόγω έλλειψης της IG.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Βιοχάλκο, Coca Cola, Εθνική, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Autohellas, με τις Aegean και Quest να διορθώνουν ελαφρώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders