Τις βάσεις των νέων τάσεων της τεχνολογίας περιέγραψε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο Αλέξανδρος Μήνας, Pr Director Technology της Accenture, στο πλαίσιο της Beyond 2023.

Όπως είπε ο κ.Μήνας η Accenture απασχολεί αυτή τη στιγμή 1300 στελέχη στην Ελλάδα ενώ οι 200 από αυτούς βρίσκονται στο Τεχνολογικό Κέντρο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του Κέντρου είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ειδικότερα cloud εφαρμογές και υπηρεσίες.

Σε ερώτηση για τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, ο κ. Μήνας αναφέρθηκε στην ετήσια σχετική έκθεση της εταιρείας που εκδίδεται τα τελευταία 23 χρόνια, ενώ ξεχώρισε αυτό που αποκαλούμε «γενετική AI», δηλαδή τα θεμελιώδη μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία, όπως είπε «θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά υπάρχουν και περιορισμοί ηθικοί, νομικοί, ρυθμιστικοί.

Σχετικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο κ. Μήνας είπε ότι την τελευταία 5ετία έχει επέλθει ταχύτατος ψηφιακός μετασχηματισμός, σε επιχειρήσεις και σε δημόσιο τομέα. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν μείνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, τόνισε ότι πλέον μπαίνουν τα θεμέλια για τον επόμενο μετασχηματισμό, δηλαδή την μετάβαση στο phygital, δηλαδή στην σύμπλευση φυσικού και ψηφιακού.

Τέλος, στο ερώτημα για το να υπάρχουν οι προοπτικές η Ελλάδα να καταστεί κόμβος τεχνολογίας, είπε ότι υπάρχουν δύο σαφή πλεονεκτήματα: η γεωγραφική θέση και ο μεγάλος αριθμός ταλέντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα
Beyond |

Πώς θα μοιάζει ένα μέλλον με ρομπότ; - Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα

Για το πώς η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να μάθει και να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου προγραμματισμού, μίλησε το ανθρωποειδές ρομπότ στην έκθεση Beyond

Beyond 2024 – Μιχάλης Μπλέτσας: Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία
Beyond |

Μπλέτσας (Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας): Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία

«Σίγουρα θα υπάρχει προπαγάνδα ενόψει ευρωεκλογών», είπε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ενώ τόνισε ότι «στο διαδίκτυο δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα τοις μετρητοίς»