Για την συμβολή των επιχειρηματικών «αγγέλων» στην καινοτομία και την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων μίλησαν στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο της Beyond 2023, η Marcia Dawood, πρόεδρος της Business Angels Association, και ο Marcel Dridje, EBAN Board member

Σύμφωνα με την κ. Dawood, όλες οι επιχειρήσεις αρχικά ξεκινούν με την δραστηριότητά τους με λίγα χρήματα και όσο προχωρούν συνήθως προκύπτει η ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. Σε εκείνο το σημείο εμφανίζονται οι Business Angels, είπε.

Κώστας Καρπούζης: Διαλογική τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργία περιεχομένου

Για την ελληνική αγορά, η κ. Dawood είπε ότι υπάρχει καινοτομία, με πολλές εταιρείες να ξεκινούν, να εξελίσσονται και στη συνέχεια να κάνουν το επόμενο βήμα στο εξωτερικό. Όπως τόνισε, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις ενώ και πολλοί «επιχειρηματικοί άγγελοι» στοχεύουν την Ελλάδα.

Η κ. Dawood υπενθύμισε ότι οι business angels δεν δίνουν απλά χρήματα. Αντίθετα στηρίζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις με εξειδίκευση, γνωριμίες και την εμπειρία τους ώστε να χτίσουν την πελατειακή τους βάση.

Από την πλευρά του ο κ. Dridje τόνισε ότι οι «επιχειρηματικοί άγγελοι» δεν επενδύουν απλά χρήματα αλλά δημιουργούν ένα κοινό ταξίδι με τους νέους επιχειρηματίες. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όσο αναπτύσσεται ο θεσμός των angels τόσο θα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι «όλοι μιλούν για την “ελληνική κρίση”, εγώ βλέπω ότι έχει επέλθει κανονικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Dridje η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα tech hub καθώς διαθέτει το DNA της καινοτομίας και βρίσκεται σε γεωγραφικό σταυροδρόμι.

Τέλος, επισήμανε ότι του έκανε εντύπωση η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, «εξεπλάγην ευχάριστα για τις προσπάθειες που γίνονται για να επιστρέψουν μυαλά πίσω αλλά και για να δοθεί ώθηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News