Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην υπηρεσιακή Υπουργό Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου. Ο απερχόμενος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε την κ. Παπαρρηγοπούλου για τα θέματα του Υπουργείου.

Σταϊκούρας-Χατζηδάκης: Κατά 2 μονάδες μειώθηκε το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου παρευρέθησαν οι απερχόμενοι υφυπουργοί Παναγιώτης Τσακλόγλου και Μαρία Συρεγγέλα, οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη, Παυλίνα Καρασιώτου, Καλυψώ Γούλα και Ελένη Γιώτη, η υπηρεσιακή Γραμματέας Ματθούλα Τριανταφύλλου, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργος Τζιλιβάκης, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Γλούμης, ο Διοικητής του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Διοικητής του ΜΤΠΥ Επαμεινώνδας Ατσαβές και ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΑ, Γιώργος Χριστόπουλος.

Δηλώσεις

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παραλαβής-παράδοσης, ο απερχόμενος Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε να παράγουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα. Μείωση της ανεργίας, δημιουργία πολλών επιπλέον θέσεων εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού, επίλυση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων. Σήμερα, παραδίδω το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα του Υπουργείου. Είμαι βέβαιος ότι στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, έτσι ώστε όλα να πάνε καλά. Καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων, προώθηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας και φυσικά προώθηση του προγράμματος στέγης που έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μήνες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή Υπουργός, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, δήλωσε: «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο Υπουργείο για το σύνολο του ελληνικού λαού. Αναλαμβάνω το Υπουργείο αυτό με μεγάλο αίσθημα ευθύνης από τον Κωστή Χατζηδάκη, έναν πολιτικό που επανειλημμένα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Σκοπός μου ως υπηρεσιακή Υπουργός είναι να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Υπουργείο και αποτελεσματικά για τους Έλληνες πολίτες έως ότου αναδειχθεί με την εκλογική αναμέτρηση η νέα Κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός, που θα αναλάβει να συνεχίσει παραπέρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax