Με κέρδη έκλεισε ο μαύρος χρυσός  αυτήν την εβδομάδα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,7% για το Brent και 1,6% για το WTI. Είναι δεύτερη εβδομάδα που οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν ανοδικά στις διεθνείς αγορές. Η αγορά εν μέσω των συνομιλιών για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους σταθμίζει τα αντικρουόμενα μηνύματα που αφορούν την προσφορά από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία ενόψει της επόμενςη συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+.

Την Παρασκευή το Brent έκλεισε στα 76,95 δολάρια και το West Texas Intermediate στα 72,67 δολάρια.

Wall Street: Προεξόφλησε συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ

Παρόλα αυτά, οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, καθώς οι συνομιλίες για το χρέος ενδέχεται να παραταθούν και υπάρχουν νέες ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, η οποία εκτιμάται ότι θα περιορίσει τη ζήτηση μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες αναφοράς είχαν διαμορφωθεί χαμηλότερα από 2 δολάρια το βαρέλι, όταν ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ υποβάθμισε την προοπτική περαιτέρω περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ στη συνάντησή του στη Βιέννη στις 4 Ιουνίου.

Η Ρωσία έτεινε προς την κατεύθυνση να αφήσει αμετάβλητο τον όγκο παραγωγής πετρελαίου, επειδή η Μόσχα είναι ικανοποιημένη με τις τρέχουσες τιμές και την παραγωγή, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές που επικαλούνται ανωνυμία.

Αυτό ερχόται σε αντίθεση με προηγούμενες νύξεις για πιθανές περικοπές της παραγωγής από τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman, de facto ηγέτη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), ο οποίος προειδοποίησε τους short sellers να «προσέχουν».

Τα στοιχήματα υπέρ της πτώσης των τιμών του πετρελαίου έχουν αυξηθεί. «Νομίζω ότι όλοι είμαστε σε επιφυλακή εδώ ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει ο John Kilduff, εταίρος της Again Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities