
Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος και οδεύει προς τις δεύτερες κάλπες, με νέα ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από 20 επίλεκτα στελέχη. Η νέα Εκλογική Επιτροπή σηκώνει το βάρος της προώθησης των προεκλογικών θέσεων του κόμματος, που δεν επικοινωνήθηκαν στην κοινωνία. Αποτελείται από υποψηφίους και υποψήφιες, στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, άτομα της νέας γενιάς και των μεταναστευτικών κοινοτήτων, αλλά και άτομα με τεχνοκρατική εμπειρία.
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν τα 20 στελέχη της Εκλογικής Επιτροπής
Επίσης, ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, όπου στελέχη της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξορμούν στην Περιφέρεια με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος του κόμματος.
Οι στόχοι και το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
Πρωταρχικό μέλημα της Κουμουνδούρου, είναι η αντιστροφή ντου κλίματος, και ο… επαναπατρισμός των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ, που ενθαρρυμένο από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, και τα δικά του ποσοστά στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, φιλοδοξεί ότι μετά τις 25 Ιουνίου θα έχει ακόμη υψηλότερο ποσοστό.
Σημαντικό θεωρείται να αποφευχθούν λάθη που έγιναν στο παρά πέντε των εκλογών της 21ης Μαΐου , όπως αυτό του Κατρούγκαλου, τα οποία στοίχισαν.
Το μεγάλο όμως στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση. Και αυτό θα γίνει με προσεκτική στρατηγική που μεταξύ άλλων θα κραδαίνει τον κίνδυνο ενός ηγεμόνα Μητσοτάκη με λυμένα τα χέρια και λευκή εντολή για περαιτέρω «αντιλαϊκή πλεύση».
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στον Σκάι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».
«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».
«Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη νίκης κι όχι ήττας»
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο (σ.σ της απλής αναλογικής)». Πρόσθεσε δε ότι «η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια