Να αξιοποιήσει τη μετεκλογική δυναμική της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και το κλίμα ανακούφισης παγκοσμίως μετά τη συμφωνία για το όριο του αμερικανικού χρέους, επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει τη θετική του πορεία. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,68% στις 1.229,22 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι αργίες σε Wall Street και Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενδεχομένως να επηρεάσουν σήμερα τις συναλλαγές στο ΧΑ, καθώς απουσιάζει ένας σημαντικός αριθμός επενδυτών, ωστόσο, προς ώρας η ελληνική αγορά δείχνει να διαθέτει σημαντικές δυνάμεις για να ισχυροποιήσει την παραμονή της πάνω από τις 1.220 μονάδες, το μικρό δηλαδή σκαλοπάτι μεταξύ των οποίων “βλέπει” και τον επόμενο στόχο των 1.250 μονάδων.

Αν και το ΧΑ βρισκόταν στο δικό του… σύμπαν την περασμένη εβδομάδα, η βελτίωση του παγκόσμιου κλίματος μετά τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος θα βοηθήσει και την ελληνική αγορά να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια στο πλαίσιο του risk on που έχουν πατήσει πολλά διεθνή κεφάλαια. Άλλωστε, μια μεγάλη εστία αβεβαιότητας φαίνεται ότι αίρεται, ομαλοποιώντας εν μέρει ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, την ώρα που το ΧΑ διανύει μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ξεχωρίζουν ανοδικά οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενώ θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Aegean, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Eurobank, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή. Ήπιες πιέσεις δέχονται οι Εθνική, Coca Cola, Jumbo, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών