Ευκαιρία μικρών κατοχυρώσεων κερδών έχουν βρει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο οι πωλητές, οι οποίοι όμως δεν απειλούν, προς ώρας, σοβαρά το θετικό πρόσημο της αγοράς. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,32% στις 1.224,75 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και η αγορά προσπάθησε να κινηθεί πάνω από τις 1.230 μονάδες, οι πωλητές σε Coca Cola και τράπεζες κυρίως έβαλαν στοπ στα “σχέδια” περαιτέρω προσέγγισης του στόχου των 1.250 μονάδων. Ωστόσο, αυτοί οι πωλητές δεν φαίνεται να απειλούν προς ώρας την τάση της αγοράς, η οποία παραμένει ξεκάθαρα ανοδική, αλλά περιορίζονται στην κατοχύρωση των ομολογουμένως εντυπωσιακών κερδών της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι το ΧΑ «χρωστάει» μια διόρθωση μετά από το ισχυρό ράλι που συμπλήρωσε τέσσερις εβδομάδες ανόδου. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν χαρτοφυλάκια τα οποία κινούνται σε δεύτερο χρόνο, περιορίζοντας το καθοδικό περιθώριο, αν και οι ταλαντωτές έχουν επιστρέψει σε υπερτιμημένες ζώνες ξαναβρίσκοντας τα υψηλά του Φεβρουαρίου.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Autohellas, Titan, Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Σαράντης. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Eurobank, Quest, Πειραιώς, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Εθνική, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες