Ετήσια αύξηση 8,8% κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων εμπορικής χρήσης στην Κίνα, με πωλήσεις περίπου 1,29 εκατομμυρίων μονάδων στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του κλάδου.

Κατά την ίδια περίοδο, περίπου 1,15 εκατομμύριο φορτηγά πωλήθηκαν στη χώρα με ετήσια αύξηση 7,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Οχημάτων στην Κίνα (CAAM).
Οι πωλήσεις των επιβατικών οχημάτων εμπορικής χρήσης κατέγραψαν ετήσια αύξηση 18,7% στις 138.000 μονάδες κατά την ίδια περίοδο, με τις πωλήσεις λεωφορείων και μικρών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού να καταγράφουν διψήφια αύξηση.

Ημιαγωγοί: Εντείνεται η κόντρα Κίνας και Ιαπωνίας για τις εξαγωγές τσιπ

Μόνο για το μήνα Απρίλιο, οι πωλήσεις των οχημάτων εμπορικής χρήσης στην Κίνα έφτασαν στις 348.000 μονάδες με ετήσια αύξηση 60,5%.

Oι τηλεπικοινωνίες

Eν τω μεταξύ, η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα κατέγραψε σταθερή επέκταση των δραστηριοτήτων της στο πρώτο τετράμηνο του έτους ωθούμενη από τις ανερχόμενες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.
Τα μεικτά επιχειρηματικά έσοδα των εταιριών του αναφερόμενου τομέα καταγράφηκαν στα 569,9 δισεκατομμύρια γουάν (75,12 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 7,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.
Συνολικά, ανερχόμενοι τομείς του κλάδου, όπως τα κέντρα δεδομένων του διαδικτύου, τα δίκτυα υπολογιστών μέσω τεχνολογίας cloud, αλλά και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, κατέγραψαν ετήσια αύξηση εσόδων 22,3%, ωθώντας τα έσοδα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να αυξηθούν κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία

Ο τομέας των ασφαλειών

Επιπλέον, ο τομέας των ασφαλειών στην Κίνα διατήρησε σταθερό το επίπεδο των δραστηριοτήτων του, αλλά και την απαραίτητη φερεγγυότητά του στο πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή εποπτείας (NFRA).

Η μέση συνολική αναλογία της φερεγγυότητας των 185 ασφαλιστικών εταιριών όπως αναλύθηκε σε μία συνάντηση αξιολόγησης για την εφαρμογή των κανονισμών, καταγράφηκε στο 190,3% στα τέλη Μαρτίου.

Το μέσο ποσοστό φερεγγυότητας καταγράφηκε στο 125,7% όπως ανακοίνωσε η NFRA.
Ο αναφερόμενος τομέας παρουσίασε ανάπτυξη καλύτερη από αυτή που αναμένονταν, ενώ η αναλογία φερεγγυότητάς των ασφαλιστικών επιχειρήσεων παρέμεινε εντός ενός ικανοποιητικού πλαισίου στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την NFRA.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή