Στα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τις αγορές, μετά την καταρχήν συμφωνία, στην οποία κατέληξαν Μπάιντεν και Μακάρθι για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, αναφέρεται σε σημείωμα της η UBS.

Η ελβετική τράπεζα, περιγράφει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο εξής προκειμένου η συμφωνία να περάσει και από το Κογκρέσο, καθώς πλησιάζει η X-Day στις 5 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία  το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

«Με τις αγορές των ΗΠΑ κλειστές τη Δευτέρα για την Ημέρα Μνήμης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,25% και οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει ελαφρώς» γράφουν οι αναλυτές της UBS και προσθέτουν: «Καταγράφοντας ως επί το πλείστον άνοδο τη Δευτέρα, οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν πτώση την Τρίτη»

Τα ομόλογα σημείωσαν ράλι, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 6 μονάδες βάσης στο 3,75%.

Ανάλυση Reuters: Γιατί η συμφωνία για το χρέος μπορεί να προσφέρει μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση στις αγορές

Οι κίνδυνοι παραμένουν

Ενώ η προοπτική επίλυσης αυτή την εβδομάδα είναι θετική για το κλίμα κινδύνου και μπορεί να στηρίξει τις μετοχές βραχυπρόθεσμα, η UBS εξακολουθεί να πιστεύει  ότι το ισοζύγιο κινδύνου-ανταμοιβής για τις μετοχές των ΗΠΑ παραμένει δυσμενές εν μέσω άλλων μακρο-προκλήσεων:

Η επόμενη κίνηση της Fed δεν είναι καθόλου βέβαιη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αγορές τιμολόγησαν με σχεδόν μηδενική πιθανότητα μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της Fed, αλλά αυτό έχει
αλλάξει σημαντικά, καθώς μία τουλάχιστον αύξηση παίζει πλέον στο τραπέζι έως τον Ιούλιο.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ ήταν πιο ανθεκτικά από το αναμενόμενο, και οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις για τα δεδομένα προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE) έδειξαν ότι η καταναλωτική ζήτηση εξακολουθεί να υφίσταται. Ο βασικός πληθωρισμός PCE αυξήθηκε κατά 4,7% ετησίως, ακόμα πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

Η UBS επισημαίνει ότι ενώ ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ φαινόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας παύσης στον πιο επιθετικό κύκλο σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας από τη δεκαετία του 1980, έχει τονίσει τη σημασία των εισερχόμενων δεδομένων και ότι οι εκτιμήσεις θα γίνονται «συνάντηση με συνεδρίαση».

Η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους μπορεί να προσθέσει αντίθετους ανέμους για την ανάπτυξη των ΗΠΑ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους που έχουν αναδυθεί μέχρι στιγμής δείχνουν όρια δαπανών για τα περισσότερα είδη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street