Στους πωλητές και στα χαρτοφυλάκια που θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη έχει παραδώσει τα ηνία το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο παραμένει σε αρνητικά εδάφη καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,89% στις 1.225,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά έχει ρίξει ρυθμούς σήμερα, επιτρέποντας σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών των προηγούμενων ημερών, χωρίς βέβαια να “χαλά” το θετικό τεχνικό μομέντουμ που επιτάχυνε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όταν ο γενικός δείκτης “τρέχει” με +35% στο εξάμηνο (+21% ο Τραπεζικός), είναι εύλογο τα χαρτοφυλάκια να χρειαστούν ρευστότητα και να την αναζητήσουν στις υπεραποδώσεις τους.

Εξάλλου, πολλοί τίτλοι, είτε στη μεγάλη είτε και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, επιτυγχάνουν νέα πολυετή ή ιστορικά υψηλά και μόνο χτες είδαν υψηλά 52 εβδομάδων δεκαοχτώ μετοχές. Με βάση αυτά, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν κάθε μικρής έκτασης διόρθωση ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Quest, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο και Motor Oil, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Coca Cola. Σε θετικά εδάφη είναι, από την άλλη, οι Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών