Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, αφού το νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δίνοντας τη σκυτάλη στη Γερουσία λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για τη χρεοκοπία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο με την υποστήριξη τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων, σε μια δραματική κατάληξη τεταμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής Κέβιν Μακάρθι.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,84% και έκλεισε στις 31.148,01 μονάδες, αφού υποχώρησε από το όριο των 31.000 μονάδων την Τετάρτη, με τον Topix να σημειώνει επίσης άνοδο 0,88% και να κλείνει στις 2.149,29 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,27% και έκλεισε στις 7.110,8 μονάδες, ανακάμπτοντας από το χαμηλό ενός μήνα.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν όμως μικτές. Ο Kospi σημείωσε πτώση 0,25% ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,79%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε αφού βρέθηκε σε εδάφη bear market, με τον HSI να σημειώνει άνοδο 0,25%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,25% και τον Shenzhen Component κατά 0,38%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση τον Μάιο. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της Caixin/S&P Global για τη μεταποίηση αυξήθηκε στο 50,9 τον Μάιο, ανακάμπτοντας από το 49,5 του Απριλίου.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νότιας Κορέας παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης, κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπεύθυνων αγορών της S&P Global για τους κατασκευαστές της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε στο 48,4 για τον Μάιο, ελαφρώς υψηλότερα από την ένδειξη 48,1 του Απριλίου.

Τέλος, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022. Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών μεταποίησης της au Jibun Bank Japan διαμορφώθηκε στο 50,6, διακόπτοντας ένα εξάμηνο σερί μετρήσεων κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες