Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (NDB), που έχει συσταθεί στη Βραζιλία από τις χώρες-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), θα επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της για τη χρηματοδότηση περισσότερων προγραμμάτων σε τοπικά νομίσματα προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, η πρόεδρος της τράπεζας Ντίλμα Ρούσεφ.

Η Ρούσεφ εξήγγειλε την αναπτυξιακή πολιτική της τράπεζας στην ομιλία της κατά τη δεύτερη ετήσια συνάντηση των μετόχων της NDB, απαριθμώντας τις επενδυτικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα είναι αναγκαίο να διευρύνει τις δραστηριότητες της ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως μιας πλατφόρμας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Foreign Policy: Το νόμισμα των BRICS ροκανίζει την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου

Υπό το πλαίσιο αυτό, η NDB θα αυξήσει τη συμμετοχή της σε δράσεις συγχρηματοδότησης με άλλους πολυεθνικούς οικονομικούς φορείς, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, όπως εξήγγειλε η Ρούσεφ.

Νέο Μέλος;

Η New Development Bank, ο δανειστής με έδρα τη Σαγκάη, πιο γνωστός ως «Brics bank», βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία για την αποδοχή της χώρας ως το ένατο μέλος της, μια κίνηση που θα ενίσχυε τις επιλογές χρηματοδότησής της, καθώς ο ιδρυτικός μέτοχός της η Ρωσία βρίσκεται υπό την πίεση, αλλά και τις απειλές των κυρώσεων.

Η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας θα ενίσχυε τους δεσμούς μεταξύ της τράπεζας, η οποία ιδρύθηκε ως «απάντηση» έναντι των δυτικών ιδρυμάτων του Bretton Woods, και του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο.

«Στη Μέση Ανατολή, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και επί του παρόντος συμμετέχουμε σε έναν κατάλληλο διάλογο μαζί τους», αναφέρει η New Development Bank σε δήλωσή της προς τους Financial Times.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή