Αλλαγές σε μια σειρά από θεμάτων ζητεί το Συμβούλιο Προέδρων της BusinessEurope, του κορυφαίου ευρωπαϊκού συνδέσμου επιχειρήσεων πραγματοποιείται στη Μαδρίτη, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ισπανία, το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΒ σημειώνει πως θα είναι παρών στο Συμβούλιο στις 1-2 Ιουνίου, μαζί με τις ηγεσίες των 40 συνδέσμων επιχειρήσεων και βιομηχανιών – μελών της Business Europe. Εκεί, αναδεικνύονται οι προτεραιότητες που θέτει η ευρωπαϊκή βιομηχανία για την επόμενη περίοδο.

BusinessEurope: Η ενεργειακή κρίση θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες επιχειρήσεις

Ο ΣΕΒ εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές του Συνδέσμου, οι προτάσεις του Συμβουλίου των Προέδρων του «ευρωπαϊκού ΣΕΒ» πρόκειται να επικεντρωθούν σε πέντε κρίσιμα θέματα για την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας:

  • Άρση των ρυθμιστικών αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών βαρών που υπονομεύουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (και ειδικά της βιομηχανίας) και τις επενδύσεις στην ΕΕ
  • Εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς και περαιτέρω απλοποίηση στο ενδο-κοινοτικό εμπόριο,
  • Εξασφάλιση ενεργειακού εφοδιασμού σε ανταγωνιστικές τιμές,
  • Αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων, διευκόλυνση της καινοτομίας και στήριξη μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της παραγωγικότητας,
  • Δημιουργία περισσότερων ευκαιριών στις διεθνείς αγορές για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ανταγωνιστικότητα

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η ισπανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει δυστυχώς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του άγριου πολέμου στην Ουκρανία και μια τεταμένη γεωπολιτική κατάσταση. Οι 40 ομοσπονδίες-μέλη της BusinessEurope επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, τον λαό της και τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες. Τώρα είναι καιρός να μετατρέψουμε αυτές τις φιλοδοξίες σε πράξεις και να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εκπληρώσει όλες τις βασικές απαιτήσεις για ένταξη στην ΕΕ. Υπογραμμίζεται ότι η ανταγωνιστικότητα είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μια ισχυρότερη θέση στον κόσμο και την οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Είναι απαραίτητη η αποφασιστική δράση για την αποκατάσταση των ίσων όρων ανταγωνισμού για τις εταιρείες μας, όπως είναι τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις από ορισμένους από τους βασικούς εμπορικούς μας εταίρους».

Πράλληλα, η BusinessEurope προτρέπει την ισπανική προεδρία της ΕΕ να συνδράμει στη δημιουργία ενός φιλόδοξου σχεδίου για τη στρατηγική ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις