Στον αριθμό των 70.000 ανέρχονται οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν προγράμματα κατάρτισης της επιλογής τους και πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, έχοντας ήδη  λάβει το εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ έχει αποπληρωθεί το 83% των ωφελούμενων που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και για τους οποίους έχουν αναρτηθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παραστατικά από τους παρόχους κατάρτισης και πιστοποίησης.

Ανάρπαστες οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού – Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει σε 24 ώρες

Το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων ανέργων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Επισημαίνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU και απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς και διοικητικοί, επιτόπιοι και δειγματοληπτικοί έλεγχοι, για τη διασφάλιση της αποπληρωμής καταρτιζόμενων και παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι μεμονωμένες καθυστερήσεις συχνά οφείλονται στη μη ανάρτηση του συνόλου των απαραίτητων παραστατικών από τους παρόχους κατάρτισης και πιστοποίησης.

Με στόχο την προστασία των ωφελούμενων από τέτοιες πρακτικές, η ΔΥΠΑ πρόσφατα ενεργοποίησε ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών για όσους παρόχους καθυστερούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 300 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

● 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
● 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
● 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax