Πιο σοβαρό από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, όπου υπήρξε ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους συνολικά τέσσερις άνθρωποι.

Ειδικότερα, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από σφαίρες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο από έναν Αιγύπτιο «αστυνομικό», ο οποίος σκοτώθηκε επίσης, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε ένα σπάνιο επεισόδιο οι συνθήκες του οποίου παραμένουν συγκεχυμένες.

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ παραμένουν «ο καλύτερος σύμμαχος» του Ισραήλ

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ένα «μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, που καταδίωκε λαθρεμπόρους ναρκωτικών», διέσχισε ένα σημείο ελέγχου ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακολούθησε «ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η οποία προκάλεσε τρεις νεκρούς στην ισραηλινή πλευρά». Ο Αιγύπτιος σκοτώθηκε επίσης κατά την σύγκρουση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν αρχικά ανακοινώσει, πρώτα τον τραυματισμό και μετά τον θάνατο δύο στρατιωτών από τις σφαίρες ενός «επιτιθεμένου» το πρωί του Σαββάτου, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν στη συνέχεια πως σκοτώθηκε και ένας τρίτος στρατιώτης, σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το μεσημέρι με έναν Αιγύπτιο «αστυνομικό», για τον οποίο πιστεύεται ότι ήταν αυτός που είχε πραγματοποιήσει την αρχική επίθεση. Στρατιώτες τον αναζήτησαν και τον σκότωσαν σε ανταλλαγή πυρών, πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Πώς συνέβη το επεισόδιο

Οι δύο πρώτοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν είχαν αρχίσει χθες, Παρασκευή, το βράδυ, βάρδια φρουράς σε φυλάκιο του ισραηλινού στρατού στη μεθοριακή ζώνη με την Αίγυπτο, στην έρημο του Νεγκέβ, θέατρο επανειλημμένων επεισοδίων που συνδέονται με το λαθρεμπόριο νακρωτικών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σήμερα το πρωί, ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Αμέσως άρχισε επιχείρηση για να βρεθεί ο ύποπτος για τους φόνους, ο οποίος εντοπίσθηκε μερικές ώρες αργότερα στην ίδια ζώνη, σε ισραηλινό έδαφος.

«Το μεσημέρι, στη διάρκεια των ερευνών, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν τον επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο επιτιθέμενος, καθώς και ένας Ισραηλινός στρατιώτης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Από τους δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την αρχική επίθεση, ο ένας ήταν γυναίκα, η 19χρονη Λία Μπεν Νουν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Η μονάδα του στρατού που περιπολεί στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα είναι μικτή.

Συνεχίζονται οι έρευνες

«Έρευνα διεξάγεται σε πλήρη συνεργασία με τον αιγυπτιακό στρατό», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης έρευνα, για να διαπιστωθεί πώς ο επιτιθέμενος κατάφερε να περάσει τον ύψους πολλών μέτρων φράκτη που υπάρχει κατά μήκος αυτών των συνόρων, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή πλευρά, εξακολουθούν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία για τα δύο επεισόδια και για τα κίνητρα του επιτιθέμενου. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί αν και άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος, προσέθεσε.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και Ισραηλινούς στρατιώτες, που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας