Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

«Κληρώνει» για το debate

Βασικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής θα είναι η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για debate

Όπως και στην πρώτη προεκλογική περίοδο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει τηλεμαχία ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ΝΔ να μην φαίνεται να συμφωνεί με την συγκεκριμένη ιδέα.  Το θέμα τέθηκε εκ νέου από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όταν συμφώνησε να κοστολογηθούν τα προγράμματα και έπειτα να γίνει debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Για αυτό μίλησε και η γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ράνια Σβίγκου που σε τοποθέτησή της σε πάνελ του ΣΚΑΪ είπε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει debate, δεν θέλει κοστολόγηση του προγράμματός τους, ούτε συζήτηση για τα προγράμματα, αφού, όταν η συζήτηση πηγαίνει στα προγράμματα των κομμάτων, η ΝΔ πιέζεται πάρα πολύ γιατί εκεί τελειώνουν τα ψέματά της».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει στην πρώτη προεκλογική περίοδο ότι δεν είχε νόημα να γίνει debate μόνο ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτό θα γινόταν σε περίπτωση που υπήρχαν δεύτερες κάλπες. Ωστόσο, σε τοποθετήσεις του μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής