Το ποσοστό δημοτικότητας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο 41%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του, αλλά εμφανίζει μικρές διαφορές σε σχέση με την περίοδο πριν από την διαπραγμάτευση σε τεταμένο κλίμα με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές του Κογκρέσου με αφορμή το ομοσπονδιακό κυβερνητικό χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε τέσσερις μέρες ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και έδειξε μια οριακή αύξηση στο ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις επιδόσεις του από τότε που ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για την επέκταση του ορίου χρέους

Κυρίαρχη ανησυχία για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομία. Περίπου 56% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία–σχεδόν όμοιο ποσοστό με εκείνο του Φεεβρουαρίου. Αλλά η υποστήριξη δεν κατανέμεται όμοια και στα δύο πολιτικά κόμματα: περίπου το 73% των Δημοκρατικών στηρίζει την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας σε σύγκριση με το 44% των Ρεπουμπλικανών.

Προεκλογική εκστρατεία

Η εκστρατεία του 2024 θα είναι «ακόμη πιο δαπανηρή» για τον νυν πρόεδρο, επειδή οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έτσι δεν χρειαζόταν τόση διαπροσωπική επαφή.

Ο αγώνας του προέδρου Μπάιντεν για συγκέντρωση κεφαλαίων έρχεται σε μια περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας μεταξύ των μεγάλων Ρεπουμπλικανών δωρητών σχετικά με το πού να τοποθετήσουν τα χρήματά τους ενόψει των εκλογών το 2024. «Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα Ρεπουμπλικανών που δεν ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος, εκτός από το ότι δεν θέλουν τον Τραμπ», ανέφερε ένας κορυφαίος επενδυτής της Wall Street.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας