Το πρώτο ανέλπιστο… «καμπανάκι» για την ανάπτυξη

Από εκεί που δεν το περιμέναμε ήρθε το πρώτο… καμπανάκι για την πορεία της ανάπτυξης

Το πρώτο ανέλπιστο… «καμπανάκι» για την ανάπτυξη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

·      Οι εξαγωγές ύστερα από πολλούς μήνες έριξαν ταχύτητα και βρέθηκαν να υποχωρούν τον Απρίλιο.

·      Αν και νωρίς για συμπεράσματα, αφού μπορεί να αποδειχθεί παροδικό, εντούτοις δεν παύει να προκαλεί προβληματισμό.

·      Αποτελεί ερώτημα κατά πόσον θα μπορέσουν οι διεθνείς πωλήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν στο σημερινό αντίξοο περιβάλλον.

·      Υψηλά επιτόκια, υψηλός πληθωρισμός, ακριβές πρώτες ύλες και ενέργεια συνθέτουν μια δύσκολη εξίσωση.

·      Ακόμη και για τις πλέον εύρωστες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

·      Λέτε οι Έλληνες εξαγωγείς να μπορέσουν να κάνουν και πάλι το θαύμα τους;

———————-

Τραπεζικός συναγερμός στα ψάρια, τα μέτωπα στο deal ΕΨΑ – Καραμούζη και ποιοι θα χάσουν το πάρτι

·      Οι τελευταίες πινελιές στο deal ΕΨΑ – Καραμούζη.

·      Λίγο δρόμο ακόμη, μαθαίνουμε πως έχει μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της ΕΨΑ με τον fund SMERC του Νίκου Καραμούζη.

·      Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που μένει να διευκρινισθούν προτού ολοκληρωθεί το deal.

·      Αν και αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, αφήνουν να εννοηθεί πως ένα από τα θέματα που μένει ανοιχτό είναι και το ύψος της συμμετοχής του Fund.

·      Εάν δηλαδή θα έχει καταστατική πλειοψηφία ή όχι.

·      Η αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι πως δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα.

·      Λέτε κάποιοι να βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις;

———————-

Το πάρτι που έρχεται και ποιοι φοβούνται πως θα το χάσουν…

·      Μια απροσδόκητη δυναμική έχει αναπτύξει τελευταία το ελληνικό Χρηματιστήριο.

·      Όπως γράψαμε πρόσφατα τουλάχιστον πέντε μεγάλου βεληνεκούς εταιρείες ετοιμάζονται να περάσουν την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

·      Κάποιες μάλιστα, όπως η Lamda Malls φέρονται να επισπεύδουν την εισαγωγή τους.

·      Πως εξηγείται όμως αυτή η θεαματική μεταστροφή; Και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες;

·      «Η ψυχολογία του πλήθους ή αλλιώς fomo (fear of missing out)», σημειώνει έμπειρος περί των χρηματιστηριακών φίλος της στήλης.

·      «Ο φόβος ότι θα μείνουν εκτός του πάρτι που θα ακολουθήσει είναι αυτός που κινητοποιεί τους περισσότερους», όπως μας εξηγεί.

·      Η ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και η προοπτική ενός ισχυρού κύκλου ανάπτυξης αποτελούν την κινητήριο δύναμη της αλλαγής που παρατηρείται…

———————–

Τα τηλεφωνήματα των τραπεζιτών στους ψαράδες

·      Μουδιασμένος παραμένει ο κόσμος της ιχθυοκαλλιέργειας με τις πρόσφατες πληροφορίες για την Avramar.

·      Την ηγέτιδα δύναμη της αγοράς που ενσωμάτωσε τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου: τον Νηρέα, την Σελόντα και την Ανδρομέδα.

·      Αρκετοί αναρωτιούνται πως έφτασε στο σημείο να ζητά νέα κεφάλαια και αναδιάρθρωση λίγα χρόνια μετά την είσοδο των νέων επενδυτών.

·      Η ανησυχία φούντωσε όταν οι πιστώτριες τράπεζες άρχισαν να τηλεφωνούν στις υπόλοιπες εταιρείες και να ρωτούν εάν έχουν έκθεση στην Avramar.

·      Και εάν ναι σε ποια έκταση…

·      Το μόνο θετικό όπως λένε παράγοντες του κλάδου είναι πως οι τιμές παραγωγού άρχισαν να «τσιμπάνε».

·      Κάτι που θα δώσει «ανάσα» ρευστότητας σε όλες τις εταιρείες.

OT Originals
Περισσότερα από Il Postino

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies