Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, ακολουθώντας και τη διόρθωση της Wall Street, με πολλούς επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος και να αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες

Οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν οριακά, αφού το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στα 11,16 δισ. δολάρια Αυστραλίας (7,44 δισ. δολάρια) τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 επέκτεινε την πτώση του από την Τετάρτη σε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση και υποχώρησε κατά 1,1%, ενώ ο Topix έχασε 0,75%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,59%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε απώλειες 0,71%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,29%, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν επίσης στο κόκκινο. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,12% και ο Shenzhen Component κατέγραψε απώλειες 0,27%.

Κίνα

Στο επίκεντρο βρέθηκε η είδηση ότι έξι κρατικές εμπορικές τράπεζες της Κίνας μείωσαν τα επιτόκια καταθέσεων την Πέμπτη. Η κίνηση αυτή ενισχύει την κερδοφορία των τραπεζών και ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των επιτοκίων αναφοράς από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, επισήμαναν οι αναλυτές της Nomura.

Ιαπωνία

Την ίδια ώρα, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους, επεκτεινόμενη περισσότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 1,6% που έγιναν τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 1,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές