Στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ουγγαρίας (CEEGEX) εισήλθε η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνοντας τη διεθνή της δραστηριοποίηση και εδραιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.

Έχοντας εξασφαλίσει άδεια προμήθειας φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ως η πρώτη ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου μέλος του CEEGEX, θα δραστηριοποιείται στην ουγγρική αγορά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια της χώρας για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.

Επάρκεια, ασφάλεια, προσιτές τιμές και πράσινος μετασχηματισμός το μέλλον της Ενέργειας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Το CEEGEX είναι ένας σημαντικός κόμβος διαπραγμάτευσης φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη και η είσοδος της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε αυτό, σηματοδοτεί τη ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Εταιρείας. Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σχεδόν σε όλες της χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής».

Η πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα

Πρόσφατα η ΔΕΠΑ Εμπορίας άνοιξε και το δρόμο για την εγκατάσταση της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας νωρίτερα σήμερα το πρωί, ως συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που είχε υπογραφεί πριν από έναν χρόνο. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή στον τομέα παραγωγής και χρήσης του βιομεθανίου στο εθνικό σύστημα μεταφορών καθώς πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου πιλοτικού έργου αποτελεί σημαντική εξέλιξη αλλά και αναγκαιότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των εθνικών ενεργειακών στόχων αλλά και των αντίστοιχων περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια