Με ήπια άνοδο κινούνται στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης για την τρέχουσα εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τα ενδιαφέρον όμως των επενδυτών να μετατοπίζεται περισσότερο στην ερχόμενη εβδομάδα. Μια εβδομάδα αρκούντως ενδιαφέρουσα, καθώς συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο.

Κέρδη στην εβδομάδα

Ο Dow Jones καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,11%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,46% ξεπερνώντας τις 4.300 μονάδες για πρώτη φορά από τις 16 Αυγούστου του 2022, στο +0,85% ο τεχνολογικός Nasdaq.

Η εβδομάδα αυτή ολοκληρώνεται με τους τρεις κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street σε θετικό έδαφος. Για τον S&P 500 αυτή θα είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα με κέρδη, ενώ για τον Nasdaq το σερί είναι μακρύτερο στις 7 συναπτές εβδομάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει βρεθεί σήμερα ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Tesla, μετά την ανακοίνωση της General Motors, ότι θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο φορτιστών της για ηλεκτρικά της οχήματα. Οι αναφορές αυτές έχουν «προικίσει» με ένα +5,55% τη μετοχή της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το +4% αγγίζει η μετοχή της GM.

Σε υψηλές πτήσεις ο S&P 500

Με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 να έχει εξέλθει από τη bear market (απώλειες ενός περιουσιακού στοιχείου πλέον του 20% σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 εβδομάδων) και να διαπραγματεύεται σε υψηλά έτους, το αμερικανικό χρηματιστήριο αποπνέει έναν άνεμο αισιοδοξίας. Συνεπικουρούμενη σε αυτό το κλίμα, η επίτευξη συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, αλλά και το γεγονός ότι οι αναταράξεις από τις σχετικά πρόσφατες καταρρεύσεις των περιφερειακών τραπεζών φαίνεται ότι έχουν «καλμάρει».

Με την αμερικανική οικονομία να ασθμαίνει, τα προβλήματα όπως ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθούν να υφίστανται και σε καμία περίπτωση οι επενδυτές δεν αισθάνονται εφησυχασμένοι.

Η επόμενη εβδομάδα

Η επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Οι χρηματαγορές αναμένουν ότι η Fed θα αποφασίσει «κατάπαυση πυρός» και δεν θα προχωρήσει με άλλη μια αύξηση των επιτοκίων. Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς η πορεία του καθορίζει και τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street